Al costat de la família Roqueta (Abadal), hem llançat el  Dolç de Foc Espurnes, el segon vi del projecte “Dolç de Foc” iniciat l’any 2016. La tardor passada vam presentar el primer vi, Dolç de Foc Flama, una reinterpretació d’una recepta històrica de la família Roqueta, transmesa de generació en generació, de la qual es van elaborar 258 ampolles numerades.

Després de la reinterpretació, i fruit del coneixement d’aquesta tècnica,  Dolç de Foc Espurnes és la reinvenció del concepte del vi bullit. L’Espurnes neix amb la intenció de transformar el concepte dels vins dolços més tradicionals, amb la voluntat d’apropar i fer més accessible el concepte del vi bullit pel consumidor actual. D’aromes frescos i perfumats, jove i modern, i alhora complex, va un pas més enllà assolint un perfecte equilibri entre acidesa i dolçor.

Un vi bullit en el que es treballa l’art del cupatge amb diferents elements, cadascun aportant unes característiques singulars al resultat final: de dolçor i frescor equilibrats, és de final llarg i persistent.

El projecte Dolç de Foc recupera una tradició ancestral a la comarca, i a la vegada és un homenatge a la cultura popular catalana, a la manera de celebrar les festes i de compartir els àpats.

Som una terra de foc, que ho celebra tot al voltant del foc, a la castanyada, per Sant Joan, per la Patum, etc. Venim del foc, perquè el foc va canviar la nostra història i tenim una forta tradició culinària i gastronòmica al seu voltant!