El mes de maig vaig impartir a La Guancha una master class dins el curs per a sommeliers que promou el Consell Regulador de Ycoden a Tenerife.

En una formació d’un total de 12 hores que vam repartir en dues sessions, vaig compartir amb els assistents l’experiència dels sommeliers de elBulli respecte els maridatges: la dificultat en menús tan llargs com el de elBulli, el ritme frenètic, les textures que desapareixien, la combinació amb productes exòtics, etc.).

Des de les dificultats, els vaig explicar com ho vam treballar per convertir-ho en oportunitats, explorant des de la creativitat els límits del maridatge.

La formació també va incloure una part on vaig compartir les tendències actuals en maridatge i un tast en tendències de contrast, complementarietat o molecular, per exemple.

Una vintena d’alumnes segueixen aquesta formació que compta amb un equip de professorat increïble, com el Juancho Asenjo, el Javier Gila o el Joaquín Gálvez, entre d’altres. Un privilegi formar-ne part!

Igualment, vaig aprofitar el viatge a Tenerife per visitar al costat del Juan Jesús Méndez, de Bodegas Viñátigo, la parcel·la del Mazapé, una de les meves creacions a Gallina de piel Wines.